jueves, 26 de febrero de 2009

Carnestoltes Benimaclet 2009


Càrrega Policial al Carnestoltes de Benimaclet 2009.

Als i les que vau estar no vos ha de contar res. Per a la resta:

VIDEO


Dissabte passat, 21 de febrer, durant la tradicional cel·lebració de Carnestoltes de Benimaclet, l'única festa popular totalment espontània de tota València a on assistim tots els anys més d'un miler de joves i no tan joves, hi havia uns vells participants a la festa de disfresses. Anaven de blau, amb pistoles, cascs i porres: la Policia Local de València, reforçada pels seus homòlegs de localitats pròximes i la Policia Nacional.

Rere tota la nit de registres sistemàtics als assistents a la festa, a allò de les 5:30 de la matinada i quan tot havia esdevingut amb normalitat, enviaren a mode d'"esquadró suïcida" als equips de neteja a feinar per la Plaça del Poble, abarrotada de gom a gom encara per joves tranquilament de festa. La cara dels treballadors de la neteja pública era un poema, però entraren gràcies a que la Policia els anava obrint pas amb els escuts.

Quan ja havíen espentat a tort i dret a tothom i rere increïbles mostres de civisme per part dels assistents, que evitaven reaccionar i seguien cantant, de festa, algú, per fi, va cedir a les espentes i provocacions verbals de les forces de "seguretat". Aleshores, començaren a aparèixer efectius de la Policia per tots els carrers la Plaça del Poble, que esdevingué, com l'edició de 2003, un camp de batalla. Alguns van llançar ampolles i llaunes, mentre la Policia carregava amb porres, escuts i bales de goma.

Hi hagué nombrosos ferits i alguns detinguts (d'alguns, encara no en sabem res, quasi 48h després, només que estan a la "Ciudad de la Justicia"). Així, repartint unes hòsties com a pans, ens feren fora de la Plaça amb el pretext de "deixar treballar els equips de neteja" i "respectar el descans dels veïns". El resultat: una escandalera de por per tot el barri, vidres trencats i ferits i detinguts. Un abús de l'Ajuntament que pràctica sistemàticament un "rentat de cara" de la ciutat que patim.

La qüestió és: faran entrar els equips de neteja amb la mateixa "eficiència" durant les Falles a les brutes i escandaloses carpes de les associacions falleres? Vetlaran els "agents de l'ordre i la llei" aleshores tan "activament" pel nostre perjudicat descans, el dels veïns? O potser això de dissabte només era un pretext per, un any més, intentar tombar quelcom tan popular i espontani com els Carnestoltes de Benimaclet? Ves al Club Nàutic amb els fills dels regidors del PP a posar-te fins les celles de farlopa i sigues un ciutadà de bé, en compte de beure cervessa al carrer com un indesitjable vàndal.

Indignant.

Algú sap d'algun periòdic que n'haja fet menció? Doneu difussió al vídeo, per favor.

He sentit dir que dissabte que ve, com sol passar als Carnestoltes de Benimaclet, repetim.

La proposta és anar tots disfressats de policies anti-avalots, però amb imaginació. Dissabte 28 de febrer, Carnestoltes de Benimaclet II!

Esto me ha llegado por mail. Si alguien me lo pide lo traduciré al castellano pero creo que se entiende bastante bien.

No hay comentarios:

Publicar un comentario